12 Ekim 2014 Pazar

Halı Kalitesi Nasıl Anlaşılır?

Halı modelleri alacak kişilerin halı kalitesini ölçebilmesi için öncelikle zemine uygun olup olmadığını tespit etmesi gerekmektedir. Halının performansını ölçebilmek için tanıtım broşürlerini incelemenizde yarar var. Çünkü broşürlerde halı modelleri ile ilgili değerlendirmeler yayınlanmaktadır. Halının kullanılacağı zeminin kullanım yoğunluğuna göre 5 üzerinden değerlendirmeler yapılır. Tüketicilerde bu sayede yoğun kullanıma dayanabilecek halıları kolaylıkla anlayabilirler. Salon gibi yoğun kullanılan bir noktaya halı bakıyorsanız değerlendirmede 5-4 puan alan halıları tercih etmeniz gerekmektedir. Kullanım alanı daha az yoğun olacak halılar için ise değerlendirmede 3-2 puan alan halıları tercih etmelisiniz.


Halının Dokusu


Seçeceğiniz halının dokusu bulunduğu ortamın havasını belirlemektedir. Dokular ile ciddi, kesik havlı kadife saksony veya sıcak bir görünüm yakalayabileceğiniz Berber bukle modellerini tercih edebilirsiniz. Halı modelleri seçiminde ürünün dokusu da büyük önem arz etmektedir. Ayrıca seçeceğiniz renkte şüphesiz ki kişiliğinizi ve duygularınızı yansıtacaktır. Alacağınız halıyı uzun süre kullanabilmek için bunlara etki eden faktörleri biliyor olmak halı kullanımı için oldukça önemlidir.

Elyaf Çeşitleri


Günümüz halı modelleri içerisinde lekeye en çok dayanıklılık gösteren halı  elyafının ismi olefindir. Lif üretim aşamasındayken elyafların rengi verilir. Elyaflar sonradan herhangi bir boyayla boyanmaz. Bu işleme de solüsyon boyama adı verilmektedir. Tüketiciler tarafından hem iç mekanların hem de dış mekanların zemini için bu tür halılar tercih edilmektedir. Çünkü elyaf nem, küf, leke ve statik elektriğe oldukça dayanıklı bir yapıdadır. Fakat bu elyaflar naylona göre daha çabuk yatar. Polypropylen Berber bukle halılarda kullanılır.

Uygun fiyata kaliteli halı satın almak istiyorsanız http://www.buroteknik.com/Hali-Modelleri-Fiyatlari internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder